AIKtattare!

Åhhh, jag är sååå arg efter matchen igår ute i E.on arena! AIK-"supportrarna" betedde sig som svin under hela matchen! Dom kastade grejer på oss, kom in i våran klack och började bråka med våra supportrar och en massa mer! Fyfan vilka idioter!
Dom kom ju upp hit med tre bussar, så dom var ju inte direkt få heller... Jag fattar inte varför poliserna/ordningsvakterna inte ingriper direkt? Dom bara stå och kollar på medans det är världens kaos? Fel att göra något innan det händer något riktigt allvarligt liksom?
Nej jag var så frukansvärt less på att dom fick hålla på så där! Dom borde ju åka ut därifrån direkt...
Och att dom slogs med varandra och drog igång stora slagsmål säger ju allt, vilka pack dom är!

Jag skäms!

Hemskt ledsen för att jag inte skrivit något här på 100 år, jag har haft hur mycket som helst att göra i skolan och tiden har inte räckt till helt enkelt... Tro det eller ej, men nu är jag tillbaka :D haha!
Dagen har inte börjat så bra idag, bussen kom aldrig i morse så jag fick vänta ute på nästa buss i 50 minuter i -25 grader! Sämsta morgonen ever! :/ Men jag ser det så här istället: Det kan bara bli bättre!! :)
I eftermiddag bär det av ner till Gävle, det vankas hockey i tablettasken, även kallad Läkerol Arena! ;) Timrå-Brynäs! Självklart ska jag ner och se matchen :)
Nu ska jag återgå till plugget...
Puss!!

Träningen igår

Hello!
Jag och Elliot var och tränade igår, han var duktig pojke! :) Jag tog även på han hans nya och fina täcke, Rambo Newmarket! I love it! Så himla mysigt och fint :) hihi


Bilden är precis innan vi ska åka hem efter träningen! ;)

Mamma filmade några jättekorta filmsnuttar, så här har vi en liiiiten film.. xD


Baka bullar

Åhhh, jag läste i en blogg att en tjej hade bakat bullar och nu vart jag sååå sugen att baka själv! Tänk doften av nybakta bullar! ...och att sedan få ta sig en nybakad bulle med ett glas mjölk till, mmmmm!




Måste nog ta och göra det någon dag, kanske på fredag?


Ingredienser

  • 1/2 paket jäst (á 50 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl

Fyllning

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 dl socker

Pensling

  • ägg
  • pärlsocker

Gör så här

Ca 20 stycken
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.

Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallan på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.


Recept lånat från ICA.se


Träning på SRK

Jag var och tränade på SRK med lilla Elliot nu ikväll. Han var så fin så :) Red igenom alla delar ur Msv A:1 och det gick braaaa :) Duktig han är, min fina pluttispojke! :) <3
På träningen på tisdag ska vi rida igenom A:1an, ska nog be mamma filma lite på träningen då också tänkte jag, så får ni se någon färsk film på oss :)
Annars har det väl inte hänt så mycket vad jag kan komma på... Imorgon tänkte jag rida ut Elliot en sväng på morgonen innan skolan, sedan är det gym på håltimmen! Efter det är det hem och se på hockeyn :D Linköping-Timrå! ;D PEPPAAAA!
Nej nu ska jag sova...
Puss på er alla!
Denne

Sex saker...

...som du kanske inte visste om mig ;)

- Jag är prylnörd utan dess like, kan aldrig ha för mycket saker och då pratar jag främst om saker åt hästen! Jag är en riktig hamster, jag kan aldrig slänga något och sparar på allt...

- När jag var liten gick jag regelbundet till en talpedagog till anledning av att jag pratade för fort, haha.. Min dåvarande lärare (kvinna, 55+ och typ halvt döv) hörde inte alltid vad jag sa, så hon skickade mig till talpedagogen för att jag skulle lära mig att artikulera som det så fint heter. Jag var nog inte rätt person att skicka till talpedagogen ändå och alla som kände mig tyckte att det bara var bortkastad arbetstid för talpedagogen, hahaha.. Visst kan jag prata lite fort ibland, men det brukar inte vara något problem direkt! ;)

- Första gången i mitt liv som jag såg på filmen Titanic var den här vintern. Jag har haft den i flera år men det har aldrig blivit att jag kollat på den tidigare, rätt sjukt ändå, men så är det! ;)

- Jag var en riktig tjurunge när jag var liten, allra helst i 3-årsåldern. Jag kunde grina och skrika i flera timmar i streck bara för att jag inte fick min vilja igenom, det kallas humör, hehe ;)

- Jag har träningssimmat i syfte att tävla. Jag skulle vara med i någon tävling men det blev aldrig av. Jag slutade med simningen när jag köpte häst och satsade på ridningen på heltid. Alltså var jag 9 år då jag slutade simma... :)

- Jag har även spelat piano i fem års tid, jag tog pianolektioner varje vecka och var mycket flitig ett tag, spelade mest varje dag. Men även det intresset övergick och allt mer tid gick även här så småningom till hästarna. Till slut kände jag att jag inte hann med att spela så mycket mellan pianolektionerna och beslutade därför att sluta. :P


Nu hoppas jag att något av det jag nämnde här ovan är något nytt för er iaf, det är svårt att komma på vad man ska säga.. För jag har berättar rätt mycket här i bloggen så ni vet förmodligen rätt mycket ;) Men men, något kanske var nytt iaf förhoppningsvis ;)
Nu ska jag sova!
God natt på er!!
Puss o kram!

Förkyld

Hello bloggen!
Jag har legat i någon jobbig influensa denna vecka, och är fortfarande inte 100 än.. Har haft feber, varit snorig, halsont, huvudvärk och allmän stelhet i hela kroppen. En klassisk förkyldning med andra ord.
Men nu känner jag mig bättre iaf. Bra det! Jag ska nog ta det lungt och bli frisk nu i helgen tänkte jag, ska träna Elliot imorgon kväll och även ha några lektioner imorgon på dagen.. :) Det tror jag nog att jag orkar med ändå ;)
Just nu är det mest halsont och hosta som är kvarhängande.
Här är -3 grader och strålande sol, härligt!!
Nu ska jag fixa lite här..
Puss!!

Funderingar...

Just nu sitter jag och funderar över vad jag ska köpa när jag åker till New York... Jag har kommit på mååånga saker som jag skulle vilja köpa/kommer köpa! kanske lite föööör mycket till och med, hahaha ;)

Tänk om man ändå hade alla dessa sedlar hemma i plånboken..

Jag tänkte rada upp några saker iaf...

- Flertalet Converse, i olika färger. Bland annat vita och svarta "vanliga höga" och vita läder (kanske).
- Armaniparfym för tjejer
- Bikini på Victoria Secret
- Underkläder på Victoria Secret
- Någon snygg märkeshandväska, funderar på en LV :) Sååå snygga!
- En massa snygga kläder!


Dom är otroligt snygga, dom vanliga klassiska LV handväskorna! DÖÖÖÖR!
Det kommer säkert ändras en hel del men den här shoppinglistan innan det är klart om jag känner mig själv! hahahaha ;)
Men nu ska jag sova!
Pussssssss

Träningsvärk!

Hello bloggen!
Har inte haft så mycket ork till att skriva här i bloggen senaste tiden, men här kommer en liten update! ;)
Jag har åkt på någon influensa här i helgen, det ogillas! :/ Hoppas det känns bättre snart!
Just nu har jag enorm träningsvärk och det gillas däremot :) Det måste vara den skönaste värken näst efter tandvärk! haha, näråååååååå! jag skojaaa om det sistnämnda, roooligt skoj va? ;);) näe..
Nu ska jag inte dryga ut er tid något meeeeer!!
Bjussar på en randombild på mig just nu som inte är alltför fager!


HAHAHA så kan det gå när man är uttråkad.. heh

PUUUUUUSS

Ytterligare en vinst!

Hur skönt är inte det??
Vinst med 4-2 hemma mot Frölunda, kung! nu har Timrå vunnit sju raka matcher mot Frölunda, inte illa det! ;D
Och att Klingberg gjorde 4-0 målet idag gjorde ju inte matchen sämre direkt, HAHA, fyfaaan vad skönt det var! ;D han som nyss bytte till Timrå från just Frölunda ;)
Nu är det speluppehåll pga. LG hockeygames fram tills nästa måndag, då är det match nere i Cloetta center, Linköping-Timrå! Så hoppas att Timrå laddar om och kör på som dom gjorde i matchen mot Modo i torsdags och mot Frölunda idag! ;D
Nej nu ska jag sova, fullt ös imorgon! Rida två hästar, ha två lektioner, fix i stallet, duschen, bio och sedan gymmet! hehehe :D
Pussssss


Bilder sedan i torsdags!

Jag lovade ju att lägga ut några bilder sedan matchen uppe i Örnsköldsvik! Sagt och gjort, här kommer dom! :)

Nedan: Ledning med 1-0! ;)


Nedan: Laget tackar oss supportrar efter matchen :)


En helt underbar match, sjukt skönt med vinst där uppe :D
Nu ikväll tar vi oss an Frölunda hemma i E.on arena och sedan är det ett litet uppehåll pga LG hockeygames.
Jag har räknat ut hur många matcher jag kommer ha sett live denna säsong... (om allt går som det ska dvs)
Det kommer att bli 34 av 55 Timråmatcher live, puss på det! Jag har två bortamatcher kvar i grundserien att åka på och Timrå har tre bortamatcher kvar i grundserien.. :) Jag kommer åka på Brynäs den 24:e feb och Södertälje den 3:e mars! ;D Sedan kommer jag att gå på alla hemmamatcher förutom sista matchen, mot Djurgården, för då är jag i New York och ser NHL-matcher!
Förra säsongen åkte jag på 31 eller 32 matcher totalt, så jag förbättrade ju det denna säsong iaf ;)
Nu ska jag ut till stallet, ridning av två hästar och fix i stallet.
Klockan fyra bär det av ut mot E.on arena, det är sen match ikväll. Den börjar inte förrän halv sju.

xoxo
Denne

Vi har krossat Modo!!

Yeeeeees! Det har vi!! Så jäkla skönt, känslan att vinna i Fjällräven center är som att ta SM-guld ungefär! Helt sjuk känsla, obeskrivligt!
Jag och Fell kom hem vid 1-tiden i natt, och sedan var det bara till att kliva upp efter sex timmars sömn och dra till skolan! Just nu sitter jag här, har webbdesign. Det går lite trögt just nu, jag tänker lite för mycket på matchen tror jag.. hehehe :D
Nej men gårdagens vinst mot Modo var nog en av säsongens viktigaste och skönaste vinster!! 4-3 till Timrå!! ;D hihihi :D
Lägger upp någon bild från matchen lite senare idag förhoppningsvis :D
Pusssssssssssssss

Snart drar tävlingarna igång!

Ja, som rubriken lyder så drar snart tävlingarna igång för min del! Tyvärr blir det ingen start nere i Högbo den 20 februari, Msv B:4an var redan full och dom hade begränsat antalet starter till 15 ekipage...
Men i Umeå blir det i varje fall, och så fort anmälan kommer ut på TDB så ska jag skicka in min anmälan dit, haha, tänker inte riskera en till tävling! ;)
Jag tänke rida Msv A:1 där uppe och kanske någon Msv B:4 (jag antar att det är dom klasserna som går, annars får jag väl ta några andra klasser helt enkelt :P)
Åhhh, jag blir så tävlingssugen!! Och fan att det inte finns någon annan tävling inom dom närmsta 30 milen innan Umeåtävlingarna.... skulle kunna tävla imorn typ, hahaha! :D

Lägger upp lite tävlingsbilder......


Junior SM 2009!


Tävling i Värmland, lite norr om Karlstad i somras :)


DM guld 2009


Där är en film från en träning 2010! det syns att det var ett tag sedan, haha... :) men det är kul att kolla tillbaka till :) detta var btw första gången jag red i Childericen (nya sadeln) :)

RSS 2.0