Grymmaste kvällen!

Kvällen har tillbringats ute på E.on arena! Match mellan Timrå och Linköping. Det har varit full fart hela kvällen och superroligt! Pappa var matchvärd och hade 30 kunder med sig, dom hade egen loge under hela matchen med middag osv. Jag stog i klacken där jag trivs som allra bäst, men var i logen innan matchen, i periodpauserna och efter matchen! 
Jag sammanfattar kvällen lite kort..... :)

Kvällen började med lite snack med våran "värd", hur det kommer att se ut, vad vi matchvärdar ska göra osv... Så det började med att Perra Johnsson (Timrås tränare) kom och snackade med oss innan matchen, en del ställde några frågor osv... Riktigt roligt att lyssna på Perras snack! Man fick sig en del goda skratt! ;)

Sedan var det dags för match... Jag och pappa gick ner till rinken och de rullade ut röda mattan på isen för oss. Vi två gick ut på isen och Timrås kapten Gabriel Karlsson kom fram till oss och gav oss varsin signerad matchtröja och en tavla med en lagbild. Sedan var det dags för match...

Timrå öste på och efter två perioder stog det 2-1! :D Då sprang jag upp till logen för att det skulle komma en helig gäst! Jag hade mina aningar, och visst stämde det. Det var ingen mindre än Pär Mårts, förbundskapten för Tre kronor som besökte vår loge för att snacka! :) Helgrymt! Han var där uppe ca en kvart, och pratade om bland annat landslaget, olika spelare osv... :)

Sedan var det dags för tredje perioden. Vi ställde in oss på vinst med 2-1, men så sent som 19.14 in i tredje perioden kvitterade Linköping till 2-2! Det ledde till förlängning och sedan straffar... gud så spännande det var!! Till slut avgjorde Kim Hirschovits med en straff som inte går av för hackor! Tack för det! Och extrapoängen blev vår... :) Såå skönt med vinst trots allt! :D

Efter matchens slut valde vi "matchens lirare" och då vart det 19-årige målvakten, Fredrik Pettersson Wentzel som gjorde sin första match i Timråtröjan hemma i E.on arena, och sin blott tredje elitseriematch i karriären! Då fick han blommor och en present av oss! Vi tog även en bild med han där ute på isen :)


Happy giiiirl, hahaha...
(brorsan, PW och jag)


Jubel efter matchen.... :D tog bilden utifrån isen efter matchen :)


Imorgon...

...är det ingen vanlig match i E.on arena för min del! Det är ju så att jag går ut på röda mattan precis innan nedsläpp och tar emot en matchtröja och en tavla :) Pappas jobb är nämligen matchvärd.. :)
Imorgon möter Timrå Linköping, en spännande match som jag ser fram emot! Matchen börjar kl 18.30 imorgon, så alla: BE THERE!! ;D
Nu är jag tröööött!
God natt på er alla!
Kramen
Denne

Sämsta morgonen ever!

Åhhh, det går inte att beskriva min morgon i ord! eller jo, typ så här:
fnuobgauobfs<pfha0gnovdbniopru9304yh12baounjfipehtpajuq+9nasöfnöa9e2yu+9fsapf

Ungefär så såg den ut! fick väääääääärldens ångestattack, skiiiitjobbigt! När jag får sånna här attacker har jag för många bollar i luften samtidigt, och jag måste snabbt ändra på något.. Men jag vet inte VAD jag ska ändra på/ta bort! Skitsvårt! :/
Jag har aldrig någon tid att andas och ta det lungt... Mitt liv är som en enda stress och jag vill inte ha det så. Men jag vill inte ta bort något heller, eller jo, skolan är det enda jag skulle vilja ta bort men det är nog inte en så bra idé... Men mina dagar ser ut så här på ett ungefär:

06.20 kliver upp
07.20 kliver på bussen
08.30 skolan börjar
11.00 lunchrast, går raka spåret till gymmet
12.00 lektioner
16.30 skolan slutar, tar bussen hem
17.30 hemma, går ut till stallet
21.00 klar i stallet, går upp och äter middag
21.30 fixar om det är några uppgifter som jag måste jobba med
22.30 duscha
23.00 stupar i säng

Självklart finns det dagar med undantag, men oftast ser det ut så här. vad ska jag göra? vad ska jag ta bort? finns inget... och att strunta i Elliot, det tvärvägrar jag!
Over and out
Denne

2 - Min första egna häst

Min första egna häst (ponny) hette Lilla My och henne fick jag när jag var nio år gammal, året var 2003! 
Vi köpte henne från ridskolan Njurunda Ryttareförening och flyttade henne till ett litet privatstall där vi hade vänner som stod där med sina hästar. My som vi kallade henne var sex år när vi köpte henne och utbildad LA dressyr och LB hoppning.
Från en början behövde jag hjälp med att rida henne eftersom hon var svårriden och inte direkt något ideal som första ponny om man säger så. Hon var expert på att göra flera stora bockar på rad, tills man till slut ramlade av!
Första året var det en tjej som red henne några dagar i veckan och jag red ca. 3 dagar. Jag lärde mig mer och mer, och till slut kunde jag ta hand om ridningen av henne på egen hand. Jag hopp- och dressyrtränade regelbundet för tränare och vi tävlade tävlingar upp till LB dressyr och LE hoppning. Vi hade mycket roligt tillsammans, vi gjorde det mesta man kunde tänka sig med en första ponny, red iväg och badade, busade runt i skogen och sånt. Ja ni fattar :)
När jag strax skulle fylla tolv år, efter många klinikbesök, blev hon utdömd. Hon hade kronisk tarminfektion som hon med all säkerhet hade redan när vi köpte henne, men då märktes det inte. Hon var även halt, trots att jag inte pressat henne hårt alls och så. Med tanke på att hon kom till ridskolan som fyraåring och gick flera timmar per dag sex dagar i veckan så är det nog inte så konstigt att hon sedan fick problem med både benen och magen. (hon vantrivdes på ridskolan, det var därför dom sålde henne som privatponny efter två år) Veterinären sa att det med magen förmodligen kom när hon mådde dåligt när hon gick på ridskolan.
Vi försökte att göra allt och lite till för att rädda henne, men till slut fanns det inget man kunde göra. Då fanns det bara en utväg, att hon fick komma till hästhimlen. Jag mådde mycket dåligt över detta, men jag visste att hon hade ont. Jag ville inte att hon skulle gå runt och lida, ha ont i magen och benen..
Så denna underbara ponny finns tyvärr inte med oss idag. Men hon kommer alltid att finnas med i mitt hjärta, min, bara min Lilla My! ♥


Sista dagen... ♥




Första fotot på henne från när jag precis köpt henne, december 2003.


Vi på hopptävling, januari 2006.


Hon var så fin, min gumma ♥


Efter en dressyrträning för Gunilla.

Dryg lill-Lördag!

Ja som rubriken lyder så har min lördag inte varit alltför strålande om jag säger så. Upp tidigt, iväg till skolan och full fart hela dagen, lite jobbiga besked men även flera roliga besked, sedan avslutades kvällen med att få gå runt på navet i 40 min, -10 grader och jag var inte riktigt klädd för det... dessutom hatar jag navet! värsta jag vet, det är sååå vidrigt med alla lodisar och skabbiga människor som går runt där om kvällarna och söker pant i soptunnorna typ.... man skulle kunna kalla det plattan 2 ungefär! men det är ju typ som sergels torg nästan, sad but true!
Så som ni hör har min dag i helhet inte varit sådär superlyckad.. Men jag var iaf med Elin på vårshowen som esteterna hade på HB och den var bra.. :) Har varit två år tidigare på den också och detta år var helt okej faktiskt! :) Kul att man känner många som är med också, eftersom det är -92:or, -93:or och -94:or som är med och uppträder då, haha ;)
Nu ska jag lägga mig, ska upp tidigt imorgon igen... suck!
God natt!
Pussen
Denne ♥

Skotern och hästen

Hello bloggläsare!
Just nu ligger jag och slappar lite i soffan efter en relativt körig dag!
Dagen började med en skön och välbehövlig sovmorgon fram till 10-tiden ungefär :) Efter det pulade jag på lite här hemma, sedan åkte jag och pappa bort till en "skotermötesplats" med bil+släp, åkte ett tag med skotrarna ute i skogen och på isarna :) Vi körde typ tävling på en sjö, men pappa vann ganska överlägset eftersom hans skoter har större motor än min xD hans gick 20 km/h fortare, hahaha...
Efter det, när vi kom hem hade jag en lektion med en tjej och sedan var det dags för mig att åka till SRK och träna på Elliot för Gunilla. Elliot var jättefin, så det vart inte så lång lektion eftersom han skötte sig bra :)
Och nu ska jag sova!
God natt på er!
Pussssss
Denne

Gymmet nästa!

Hello hello!
Sitter på filosfin och ser på Batman, haha! kuuul ;) Strax är det lunchrast, 1,5 timmars hål och då ska jag gymma tänkte jag :) Får se hur mycket träningsvärk jag har från igår, men någon form av träning blir det väl iaf, förhoppningsvis ;) haha..
Ska kila nu, jag återkommer efter gymmet helt enkelt! :)
Kramkram
Denne

Jag vill!

Åhhhh...! Jag vill ta hål i öronen!! Vill verkligen det nu känner jag! Det är såå fint..

Haha, nu låter det som att jag är typ 6 år, men jag tog nämligen hål i öronennär jag var 7 resp 9 år... Men båda gångerna misslyckades det helt, jag försökte i över ett år båda gångerna och gjorde allt man kunde komma på och lite till! Men inget funkade :( Det kom var och blod om vartannat, mindre trevligt. 
Båda gångerna jag gjorde det så tog jag hos frissan med pistol... Kan det vara det som var felet? Man kanske ska prova gå hos en piercare och ta ett simpelt litet hål i vardera öra? Isåfall, någon som har något tips på något bra och seriöst ställe?
Hehe, jag är lite desperat känner jag ;) Men kan inte hjälpa det! Någon som har några tips angående det jag frågade om innan här?? :)
Men nu ska jag åka och sola en sväng!
Pussen
Denne

På skoooolan!

Just nu befinner jag mig på skolan! Strax börjar filosofin och det ska bli spännande att se vad den kursen handlar om! :) haha, förmodligen om att typ tänka, men jag menar lite mer ingående! :P Det återstår väl att se helt enkelt :) Efter skolan ska jag och pappa åka till ***** *** ** :D Mer om det sedan!! ;D
Lektion nuuuuu!!
Pusssssssssss
Denne

Träning

Hello bloggen!
Idag och imorgon ska jag och Elliot träna för Camilla Toll, en ny månadstränare som kommer till SRK. :) Det ska bli kul att se hur det går. :)
Just nu gör jag inte så mycket, ska snart äta lite frukost och sedan gå ut till stallet i -22 grader! brr!
Otroligt kort och tråkigt inlägg, jag vet! Förhoppningsvis kommer ett bättre inlägg ikväll, hehe :P
Nu ska jag dra!!
Pussen
Denne

1 - Presentera dig och din häst

Ja... Vart ska jag börja? Jag och Elliot...
Vi har kännt varandra mer eller mindre i 13 år, jag har alltid vetat vem han varit och för typ 10 år sedan så tänkte jag alltid att han var stor, svart och vild! haha! Jag hade väl sett han på några tävlingar/träningar och han kan vara lite vild/busig ibland som många sägert vet.. :P haha busen! Men åren gick, jag hade ponnys och tränade/tävlade på dom och Elliot ägdes och utbildades/tränades och tävlades på den tiden av min tränare.
Jag började så småningom rida lite storhästar när jag var runt 10 år, även fast dom var ganska så för stora för mig, jag nådde knappt nedanför schabrakkanten, haha! Men kul tyckte jag att det var iaf. :) Sedan gick det ett par år till. En februaridag sa min tränare att vi skulle rida hennes två hästar tillsammans, jag var 12 år då. Det var dagen då jag red Elliot för första gången. :) Jag minns att han var laddad när vi red i skogen, ville helst inte skritta haha :) Sedan när vi var i ridhuset var han lite busig och uppblåst men mycket härlig! :)
Det var alltså februari 2007. Jag har en bild från den dagen :)


Det var precis när jag hoppat upp vid stallet :)


Efter den ridturen red jag honom på våren ute i skogen också :) Här kommer en bild till :) Detta på påsklovet 2007.


Sedan var vi ända in i januari 2008... Jag får förfrågan om att rida honom på heltid i princip pga. graviditet. Det tackade jag ja till och på den vägen var det... :)

En bild från mars 2008. :)


Vår första tävling tillsammans var på SFRK den 29 mars. Vi red en Lb:3 tillsammans och fick ihop 67% med någon miss. Vi kom 3:a på det :) Här nedan har ni bild från prisutdelningen :)


Några veckor senare, närmare bestämt den 3-4 maj var det dags för medelsvårdebut för mig på Elliot! Tävlingarna hölls på hemmaplan, SRK. Vi red Msv B:3 och FEI:s lagtävlansprogram för juniorer. :) Vi fick ihop 58 resp 62% :) Helt okej ändå :)
Helgen efter (11 maj)  det åkte vi till Njurunda och red en Msv B:2. Vi vann den på 63.5% och dessutom var detta min 14-årsdag! Jag kunde inte ha haft en bättre 14-årsdag! Jag kan säga att mobilen gick varm sedan efter det, släktingar, kompisar och tidningar ringde och grattade/intervjuade. Även detta var mycket nervöst för en nyfylld 14-åring ska jag säga ;) haha..

Lägger upp en bild från min 14-årsdag :)



Sedan kom dagen D som man kanske kan kalla det. Dagen då jag och min familj köpte Elliot! :) 26 juni var datumet, glömmer det aldrig :) Jag var sååå glad, hihi! :D

Sedan spenderade vi hela sommaren tillsammans, vart tajtare och tajtare.
I slutet av sommarlovet, den 9 och 19 augusti åkte vi upp till Östersund på ett meeting. Msv B:3 och Msv B:4 var klasserna vi var anmälda till och det gick minst sagt bra för oss. Vi segrade i båda klasserna och tog två SM-kval, på 64.5% vardera. Det var en grymt härlig känsla att ha tagit båda SM-kvalen på samma tävling! :D Så då kunde man sikta fram emot Junior SM 2009! :)
Här har ni en bild från Östersundstävlingen :)


Efter det kom hösten och även hans gaffelbansskada tråkigt nog... I slutet på september fick vi det beskedet, han hade bara skada på en liten punkt på gaffelbandet, så allt tydde på att han dragit på sig den i hagen och inte vid ridning enligt veterinären. Han har alltid ridits väldigt försiktigt och varsamt, så det vore konstigt om det var pga ridning. Han fick vila/promenera/skritta i ett halvår och sedan sakta men säkert börja travas och så småningom börja galopperas.

I juni 2009 startade jag mitt livs första SM på Elliot. Han var precis igångsatt efter gaffelbandsskadan, så vi hade inte hunnit tränat speciellt mycket alls. Och det gick lite därefter, vi fick 59% första dagen i Lagtävlansprogrammet och 55% andra dagen, i Mästerskapsprogrammet. Andra dagen flippade han ur lite och hade lite väl mycket bus i benen ;) Men jag var nöjd ändå, allra helst med tanke på att vi knappt tränat något på många månader.

En bild från SM:et :) Mellantrav inne på banan :)


Efter det rullade det på, tävlade mest Medelsvår hela sommaren. I augusti var det dags för Distriktsmästerskap för juniorer i Timrå. :) Vi tog DM guld! Jag och min duktiga pålle :) ♥
Bild från DM:et nedan.... :)



Sedan kom hösten och vintern och vi tränade på. Våren kom och därmed sattes tävlingarna igång igen! Tävlingssäsongen 2010 stog på tur. Det gick bra och vi var så där retligt nära SM-kval hela säsongen... 1 poäng hit och dit, jobbigt det!
Men till slut fick vi ett SM-kval i varje fall! Det var i Umeå den 23-24 oktober! Vi fick 65% i Msv B:4 och han var så fin så, lillplutten! :) ♥
Bilden nedan är från Umeå, 4:a och 5:a! :) Hihi, sötis Elliot med hängläpp! puss på han! :')


Nu börjar vi snart närma oss tävlingssäsongen 2011 som jag och Elliot ser fram emot! :) Just nu håller vi på med Msv A på träningarna, serier och piruetter. :) Det går bra :) Förhoppningsvis blir det debut i Msv A inom en snar framtid! Och där är vi idag!
Det är så himla kul att blicka tillbaka på allt roligt jag och Elliot gjort tillsammans. Ser man bilderna från förr blir man fylld av härliga oförglömliga minnen! Han är bäst, min häst!

Det vart ett väldigt långt inlägg nu, hoppas ni orkat läst en del i varje fall, haha ;) Men jag kände att jag ville skriva "ordentligt" när jag ändå skrev liksom. Det var kul att samla hela vår tid tillsammans hittills i en sammanfattning :) Nu blickar vi framåt, jag och min Elliot! :)


Snabbfakta om Elliot:
Fullständigt namn: Elliot
Född: 13 april 1992
e: Mago xx
ue: Deadly Nightshade
Ras: 75% Danskt fullblod, 25% Danskt halvblod.
Ägare: Jag

Snabbfakta om mig:
Fullständigt namn: Ann Denise Danielsson
Född: 11 maj 1994
Familj: Mamma, pappa och bror
Husdjur: Hästar, hund, katt och fågel
Bor: Sundsvall

Jag gör en sån här lista...

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första egna häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda/mitt skåp
Dag 6 - Det här gör jag dirket jag kommer till stallet.
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min vanligatse outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild från stallet där du e med.
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har gjort

Jag gör som alla andra bloggare, en lista dag för dag typ :) haha :D Fast då en hästlista, så ni som inte är hästintresserade kan ju ignorera dessa inlägg om ni vill ;)
Men med tanke på att många som läser min blogg håller på med hästar och ridning så tänkte jag att det kunde vara roligt :)
Så...... Read and enjoy helt enkelt! ;)
Ha det gott!
Kramkram
Denne

Kollar in tävlingar...

Just nu sitter jag och kollar in vårens tävlingar med mamma. Tråkigt nog är det inte så mycket tävlingar nu till våren verkade det som, men några blir det iaf förmodligen... Synd bara att inte det kommit ut så många propositioner än, skulle vara bra att se vilka klasser som erbjuds och så!
Hur som helst, några tävlingar jag tycker verkar som lämpliga att vara med på är:

- Högbo den 20 februari
- Umeå den 12-13 mars
- SRK den 14 maj

Men får se hur det blir :) Kanske nån till också :)
Ska gå ut till stallet nu!
Pusspuss
Denne

Rambo Newmarket

Hej, hej, hemskt mycket hej!!
Hoppas alla har det bra där ute i kylan, mig är det bara bra med om någon undrar.. ;)
Jag beställde ett Rambo Newmarket täcke idag från Horseware! Det vart ett grått, snyggt som tusan! :) Tror det kommer att vara handen i handsken på Elliot det! Han passar så bra i grått har jag kommit fram till! :D Jag har bestämt mig för att köra på gråskalan för Elliot, det vill säga att jag håller mig mellan svart och vitt! :)



Nog snackat om täcket, jag ska ta en snabbdusch nu och sedan gå och lägga mig... och nej, jag GÅR inte och LÄGGER MIG, utan jag går till sängen, och när jag väl är där så lägger jag mig i den och slutligen så somnar jag! klurigt det där! ;)
Haha, nu får jag sluta vara dryg!
God natt på er!!
Pusspuss
Denne

Justdet... Jag måste bara visa er en helt sjukt fin våning jag hittade... 35 miljoner är utgångspriset...

Klicka här!


Ja vad ska man säga... Vill man göra annat än att ta sitt pick&pack och flytta in där? Jag skulle kunna flytta nu på en gång! Åhhh! synd att man inte har 35 miljoner i fickan sådär över bara xD haha... men drömma kan man alltid göra! :')
Klicka på bilderna för att se dom större... :)

New computer

Just nu sitter jag på min nya dator och bloggar lite :) En MacBook Pro, underbar är den! :D
Idag har jag tömkört Elliotbusen uppe på planen, duktig kille var han! Lilleplutt :) ♥ Efter det var jag och gymmade inne på Golds med bror! Jag körde på hårt, det kändes braaaa! Nu har jag ätit mig mätt här vid middagsbordet, nu ska jag nog slagga lite framför TVn, hoppas det går något bra bara!
Men nu har jag kommit på en sak, jag kanske bloggar oftare nu när jag har ny dator?? ;) Vi får hoppas på det :)
Nu ska jag ta och stänga ner datorn...
Pusshej
Denne♥


Här har ni en bild på min nya, en MacBook Pro är det för er som undrar :)

RSS 2.0