Sunflower

Idag åkte mamma och jag ner till Edsbyn och hälsade på min "gamla" ponny "Sunny". Jag sålde henne i våras till Cornelia och hennes familj. :) Hon har det jättebra där, hon går ute i en stor fin hage med sin nordsvenskkompis Molle.
Jag hade turen att få rida lilla Sunnytjejen, jag på Sunny och Cornelia på molle red först lite i deras paddock, sedan red vi ut en sväng =) Det var verkligen roligt att rida Sunny igen, som jag saknat henne! <3 :')
Mamma tog lite bilder på mig och lillan, på vissa bilder såg jag asrolig ut, så jag klippte ut Sunny på dom :P

BILDEXTRA!! xD






















Marly och jag

Såg precis en film, Marly och jag. Den var rolig/bra med med ett sorgligt slut... Jag grät dom sista 15 minuterna, asjobbigt :/ det är inte alls speciellt ofta jag gråter till filmer ska jag säga.. Men det kan ha och göra med att jag är grymt trött att jag grät nu... :P Här ikväll hade jag min försenade 15-årsfest, bättre sent än aldrig som man brukar säga ;) Det var jag, Felicia, Malin, Anna (S.), Linn och Rebecca som var med på min lilla fest/middag. Vi var nere i min stuga vid Ljungan, åt och badade och så :) Sedan gick vi hem till gården och kollade på filmen. Tack var en mycket trevlig fest, girls!! :)
Nu håller mina ögon att gå i kors för mig, så jag är jävligt flummig nu ska jag säga xD
Imorgon bitti ska jag på Elliot och Ella på Sandie rida ut, så nu är det bara till att lägga sig för att man ska orka upp imorgon ;P
Kraaam!! //Denise

Regal del Marion...

... är namnet på mina kusiners och deras föräldrars finfina 13 meter långa båt. Idag stog den ute på Alnö, på Vindhem. Vi åkte med mina kusiners familj + en till familj, + mormor och morfar som också hängde med ut till havs. Vi var allt som allt 14 pers ;) Vi åkte iväg med storbåten till ett café och käkade glass. :P Jag, moster Maria och Petter (en kompis till Maria och Lasse, min morbror och "moster") satt uppe framför allt, där fram xD vet inte vad det heter, jag är inte så kunnig inom båtar :P Det var hur som helst väldigt härligt, Lasse körde väl typ 25 knop elr nåt, lite lagom fort =)
Lite bilder kommer från denna härliga dag! :)

Nedan: Jag fram på båten :)


Solade medans vi åkte från cafét :)


Framåt sett från "min plats" :) Nobykullen är den kullen typ mitt i bilden ;)


Folket


Snodde även en bild på båten av Maria :P


Ha det gött i värmen! Sommarkramar// Denise

Distriktsmästare 2009

Ja, då var denna tävlingsdag avklarad, idag gick det jättebra! :D Som ni säkert redan listat ut med tanke på inläggets rubrik så vann jag och Elliot Mittsvenskas Junior-distriktsmästerskap. :) Efter ritten igår så låg vi 2:a, efter Matilda Söderlind från Ö-vik.
Men idag gick Elliot ännu bättre jämfört med igår, fast jag klantade till det hela lite med en felridning, jag fattade galopp en bokstav för sent..... hmmm.. :/ Men det är sånt som händer när man inte läser på pogrammet tillräckligt (lärde mig det igår kväll och har inte ridit det på 2 år, varken på tävling eller träning..) Det skulle jag ha tänkt på lite tidigare, smart av mig där! haha ;)
Idag fick vi ihop 63,5% och det räckte till en 2:a plats, efter Anneli Elofsson på Cassandra. Dagens klass var La:6.
Elliot kändes bra som sagt, det vart inga missar i programmet (om man bortser från min sena fattning....). Enkla bytena vart bra, förvända vart bra, på dom fick vi 7:or och 8:or :) Något mer som var nämnvärt var att vi fick bla. en 8:a på en ökad trav, vi har fått det på mellantrav någon gång förut, men aldrig på ökad ;)
Sedan när klassen var klar så visade det sig att jag och Elliot vann DM:et xD Det var roligt :D
Vi vann en jättefin boxgardin (istället för dom traditionella vinsttäckena, vilket jag tyckte var bra! :)), medalj, rosett och en jättefin bukett med blommor. :D
Jag kan säga att det märktes tydligt och klart att Elliot var riktigt nöjd med sig själv! Han stog så fint och posade i många minuter efter prisutdelningen, för att mamma skulle fota lite olika foton, gruppbild, på Elliot och mig (både på ryggen och backen), Elliots huvud medmera.... :) Han älskar att visa upp sig ;)
Nej, nu ska jag och mamma käka middag, lite sent, men men ;) Bättre sent än aldrig som man brukar säga =)
Ha det asbra!!!!!! :D Kramkram Denise

Jag och Elliot glada =) (har dock jättemånga bilder, men lägger bara in 1 bild nu) ;)

3:e plats

Idag kom jag och Elliot på en 3:e plats La:4 ute i Timrå. :) Elliot kändes bra, var dock lite spänd framför allt i travprogrammet, det blåste rätt mycket så Elliot tyckte det var läskigt när det blåste plastskynken som satt vid domartornen. xD Det var lite missar i programmet, men inga "grova" missar ;) Vi fick 62,27% och hamnade som sagt på en 3:e plats. =)
Detta var även första tävlingen med våran nya sadel, som i och för sig har många herrans år på nacken, men i varje fall ;) Vi köpte den för ca 1,5 vecka sedan.. :) Det känns mycket bra måste jag säga! :) Förut hade jag en Amerigo close contact, men jag tycker att den var lite "platt" för min smak. Den som jag köpt nu är en Röösli, dom är djupare i sätet och så :)
Imorgon är det dag 2 i Timrå (för min och Elliots del) och dag 2 för Junior DM:et, just nu ligger jag och Elliot 2:a efter Matilda Söderlind på Nakita (som vann La:4 idag).
Så nu laddar jag och Elliot om batterierna inför morgondagen! ;D
Snart ska mamma och jag åka och äta på en restaurang :)
Kram Denise

Regn

I morse vaknade jag 5.30 pga. att det ösregnade utanför mitt fönster, på plåttaket som är på altanen.... Jag kunde såklart inte soma om, så då var det bara till att gå upp efter omkring 1 timmes försök att somna om, till slut gav jag upp och klev upp istället. Klockan 7 gick jag ut med mamma till hästarna och gav dom morgonmat, men dom fick stå inne pga. det eviga regnandet.. Om regnet lugnar ner sig lite snart får dom nog komma ut ;) Elliot har i varje fall 2 fina fönster att titta ut genom, så jag tror inte det går någon större nöd på honom ärligt talat ;)
Nej snart ska jag nog rida Elliot i ridhuset snart, nu regnar det i princip ingenting alls (Y) me like! :Dsnälla, säg att det ska vara uppehåll i helgen, det är ju DM i Timrå, vi vill inte att det ska komma regn på oss dååå :/ sol sol sol ska det vara! 8D
Ha det bra i det regniga vädret, kram "Denne" ;)

Trött

Jag vaknade för en stund sedan och känner min väldigt trött...... Jag höll precis på att hunga ihjäl (det kanske var lite och ta i, men ändå haha) och var bara tvungen att ta en Bärry-drickyoghurt! Alltid lika gott ;) Jag orkade inte duka fram hela frukostköret då det bara är jag som är hemma och vaken för tillfället. :P Pappa är typ i Härnösand och spelar någon golftävling (tror jag iaf :S) och mamma ligger och sover xD Såg förresten att det skulle vara med många hockeyspelare på den golftävlingen iaf xP Några "välkända" namn inom hockeyvärlden/Timrå/Modo såsom Pääjärvi, Lander, Styf, Axelsson, Foppa, Hedman, Zuccarello Aasen, Zajkowski stog med på startlistan. haha ;P
Jag har förresten också spelat golf, fast det var många herrans år sedan ska jag säga. Jag kände inte att jag hade tid för golfen, utan la all tid på hästarna istället. Men pappa och brorsan spelar mycket, medans mamma och jag är i stallet haha ;)
Nog om det...
Igår tränade jag och Elliot för Gunilla på träns inför DM:et som är i helgen i Timrå. I helgen är det La:4 och La:6 som jag och Elliot ska vara med i, det är dom klasserna som ingår i Junior DM för Mittsvenska. Då blir det debut i La:6 för våran del. :P
Igår red vi igenom La:4, och det kändes rätt bra tycker jag. :)
I förrgår köpte jag ett nytt nagellack, så jag provade det igår, det som jag köpte i förrgår var rosa, så jag provade det igår och målade dessutom ett hjärta på varje nagel med ett svart nagellack haha xD Bara för skojs skull, men ändå ;) haha, och jag vet att jag gör fula hjärtan xP
Nu är även mamma vaken, så nu är det lite frukost.
Ha det gött! Kramkram Denise

Jag tog bilden nyss xD haha, kul liv man har xP

Shoppingdag

I morse åkte mamma och jag in (med "Korven", Corvetten alltså xD) till stan för att shoppa, vi var först ocg framkallade lite foton, sedan var det stan som gällde! :) Det vart ingen storshoppning idag, då min plånbok inte tillåter det för tillfället ;) haha
Jag köpte: nagellack, mascara, tröja med linne till, strumpor och några saker till. =)
Vi åt sedan god-lunch på Barista, jag tog Chicken teriyaki.
När vi kom hem så red jag Elliot i paddocken med Ella och Sandie, Elliot kändes bra :) Ingrid hjälpte mig lite och så idag. =) Jättesnällt :)
Nu har vi haft gäster här, dom hade med sig tårta xD haha :P
Nej nu ska jag kolla vad som är på TV:n!
Kramkram Denise :) <3


Bakning

Idag bakade jag chokladmuffins och chokladsockerkaka, dom vart bra (Y) Nu var det ett tag sedan jag bakade... :P Det är perfekt att baka dagar som denna..... :) Vi bjöd hit Maggan och Jessica på fika, det är ju dessutom Margareta-dagen idag :P Så alla som heter Margareta, Grattis på namnsdagen! :D
Nu har jag sett på typ nästan hela filmen Solstorm nu, den var sådär bra :P Har sett typ delar ut den förut, så jag visste typ vad som skulle hända xD Och idag premiäreldade vi i våran nya kamin på övervåningen (Y) hehe, brandlarmet började gå igång efter några minuter xP Lyckat!
Imorgon ska jag in till stan, sedan ska jag nog träna Elliot i ridhuset/paddocken.. :) Hoppas det blir bättre väder än idag! Han fick vila idag, eftersom det konstant öste ner regn.. Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att Elliot tycker det är speciellt kul att rida ut när det vräker ner regn :P så han fick vila idag..
Nej nu har jag suttit framför datorn alldeles för länge!
See you <3

Regna

I morse när jag vaknade och drog upp rullgardinen och kollade ut såg jag att det vräkte ner regn! Inte så kul! Jag som hade bokat att rida ut på Elliot med en tjej i stallet, det känns inte som att man är så jättesugen på att rida ut när det regnar som det gör nu... När man kommer hem efter uteritten så ser både jag och Elliot ut som två dränkta katter och då är det bara till att smörja alla grejjer och så... Nej, jag tror att vi får skjuta upp uteritten tills regnet lugnar ner sig, ikväll är det bättre förhoppningsvis! Vad är det för sommar denna sommar om jag får fråga!? det har varit typ 5 riktigt fina dagar hittils, på 5,5 veckors sommarlov!
Fast det är rätt mysigt att sitta inne när det regnar ute och kolla på TV, eller lyssna på lite musik på Spotify, nu går Uggla på högsta volym!! ;) Så jag ska inte klaga.... :P Just nu är det "Kung för en dag" ;D
Tog några bilder alldeles nyss, det blir lite småmysiga bilder när det regnar ändå, måste jag säga =) Fast dock på denna bild syns det inte hur mycket det egentligen regnar.. Pappas Corvette på bilden nedan ;)


Regniga kramar// Denise

Walk the line

Har precis sett långfilmen "Walk the line", som är från år 2005 på TV (3:an). Den var bra tycker jag, den handlar om Johnnys liv och så. :) Jag vet typ ingenting om Jonney Cash mer än att han var en känd artist på typ 60-talet och framåt xD


Imorgon ska jag in till stan och uträtta några ärenden och så xD
Tränade förresten med Elliot idag, han kändes bra, jag provade min nya sadel, en Röösli-dressyrsadel. Den var mycket bra, jag tror även att Elliot tyckte det :)
Nej nu ska jag hoppa in i duschen!
Kramar Denise

Målardag

Nu ska jag ner och måla Elliots box, idag är det gallren som ska få färg! haha, dom ska visserligen inte få någon ny färg, alltså ny ny, utan bara ny färg fast samma färg som tidigare ;) haha, oj vad krångligt det vart att beskriva det då xD ska måla med silverfärg :P
Och jag målade precis min naglar också xD haha mörkröda vart dom, snyggt om jag får säga det själv :D
Nej nu har jag inte tid att skriva mer just nu....
Fram med penseln och sätta igång!
Ha det! Kram Denise

Solat

Idag har jag och mamma åkt runt med Corvetten, bla. i Skatan, Lubban och Berga.... Det var härligt, vi tog av taket, härligt när det fläktar i håret! ;) Vi stannade även till och solade i Lubban, där fick vi hela stranden för oss sjävla, härligt! Till skillnad från Berga, där det var fullpackat!! xD haha ;)
Vi åkte även ut en sväng till pappa och brorsan som var ute på Öjestrand och spelade en golftävling, kollade på dom lite och så :) Där var det asmycket folk! :O Det var nån tävling (eftersom det är sista dagen av Öjestrands golfvecka).
Ni ikväll har vi ätit gott, grillat kött! Vi grillade även lite mashmallows (stavning?) det var nice, det var typ 3 år sedan jag åt det xD haha
Nu har jag suttit inne på Spotify och lyssnat på diverse låtar, och just nu är det Magnus Uggla som spelas upprepade gånger haha xP Han har rätt roliga texter måste jag säga, jag har aldrig förut suttit såhär och spelat dom, nu hör man verkligen VAD han sjunger, annars brukar det mest vara på radion man hör han :P
Men nu ska jag nog gå och lägga mej!
Nattinatti! //Denise

Soligt och fint!

Idag är det riktigt fint väder! I morse tog vi in 5 ton hö här i stallet, skönt att vi har fått in hö för hela året där uppe på hölogen. Igår red jag Elliot i NRF's ridhus för andra gången "på riktigt" ;) Han kändes bra, nu rider jag honom på träns och LA-saker, då vi ska vara med på Junior DM som går i just LA, det är nästa helg i Timrå ;) Här om dagen la jag ut en liten filmsnutt på mig och Elliot samt Åsa och Manne (som jag länkade till i något tidigare inlägg, om jag inte minns helt fel.... :P)
Här händer det annars inte så mycket vad jag vet.. Igår fixade jag till min hemsida/uppdaterade den lite och så.. :) Jag kan länka till den på en gång:
www.freewebs.com/denisedanielsson

Nej nu ska jag ut och sola lite, man måste passa på medans tider är som man brukar säga ;)
Snart är det höst.. Brrr.. Fast en sak som är bra med hösten är att då drar hockeysäsongen igång = TIMRÅ IK :D :D Denna säsong och 2 säsonger framåt (säsonger: 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012) har jag årskort på ståplats (=det bästa enligt mig!) hahaha :D :D Så då kommer jag att gå på alla matcher :D det spelar ingen roll om jag så har brutit benet eller vad som helst, men dit ska jag! ;D Timrå IK <3
Men ha det gött!! //Denise!!

Hemma

Igår kväll kom jag, mamma brorsan och moster hem igen från Dorotea, Lappland. Här i helgen var det urnsättning av gammelfarmor Aina och mammas kusin Towa som gått bort här i vinter. Sorgligt var det...
I Lördags firade vi mormor och morfar som varit gifta i 40 år, Rubinbröllop! Mamma, moster och morbror gjorde en egen version av Bryan Adams hit "Summer of '69". Det vart väldigt underhållande ska jag säga! ;) Det var en överraskningsfest för mormor och morfar :) Dom fick även "klä ut sig" i bröllopskläder, mormor fick ha vit klänning med slöja och morfar fick ha frack. =) På lördagskvällen åkte vi och åt på en restraung, mycket gott var det, oxfilé var på menyn :)
Nu sitter jag i köket och har precis ätit frukost. :P
Idag ska jag träna lite med Elliot ;)
Ha det gött! Kram Denise

Film

Nu har jag inte skrivit något på några dagar på denna blogg igen... det har varit fullt upp dem senaste dagarna ska jag säga :P Vi har varit och tränat med Elliot mm. Idag red jag och Elliot i NRF:s ridhus för andra gången, idag tillsammans med moster Åsa och hennes häst Manne. Jag och Elliot joggade runt på träns i lägre form, skänkelvikningar mm, han var lugn o fin :)
En liten film som jag fixade till från dagens pass finns på youtube ;)
http://www.youtube.com/watch?v=fDizFFZxjVI

För er som undrar så är det jag som rider den svarta hästen (Elliot) och Åsa på fuxen (Manne) :) Vi red lite som "spegelritt" som ni ser på filmen.... :P haha, bara på skoj, det vart rätt roligt på filmen ändå ;)
Nej nu ska jag gå och kolla på TV xD
Ha det gött!! Kramisar// Denise

Tävling SFRK dag 2

Idag var det upp tidigt, åka ut till Färsta för att kolla på Gunilla och Heidi som startade kl 9.00. Dem debuterade Medelsvår, då i FEI:s finalprogram för 6-åriga hästar eftersom hon är 6 år xD Sedan var det min och Elliots tur, kl 11.33 närmare bestämt.... :P Han var fin på framridningen, men på banan vart han spänd och överladdad, det blåste rätt mycket och så. Idag var det FEI:s inledande program för juniorer. Det har var aldrig ridit förut, eller sett någon rida det. Men jag kom ihåg programmet utan några större problem ;) Elliot var bitvis fin idag, men han var lite fjantig i båda förvända och bytte xP Men jag bröt av till skritt och fattade förvänd så man fick till enkla bytet som var några meter senare.. Vanliga bytena var bra idag, dem fick vi 7:or på :P Synd det inte var koffecient på dem även detta program (som det var igår då) :P Annars var det inga större missar sådär, det var just att han var spänd/överladdad, som domarna skrev, det drog ju ner :P Vi fick 57,5% och hamnade någonstans i mitten på resultatlistan. Emma fotade på mig och Elliot, Tack så mycket Emma! :D Jag fotade även på Gunilla-Heidi och på Emma-Martina. :) Några bilder är här lite längre ner.
Jag vill även passa på att tacka Lena som dök upp på tävlingen, som hjälpte oss under dagen och var hästskötare! :)
Nu ska jag snart ut och ta in typ 1-2 ton hö i stallet :P
Ha det! Kram Denise

- Heidi och Gunilla (Foto: Jag)


- Fina Heidi fick rosett :) (Foto: Jag)


- Emma och Martina (Foto: Jag)


- Jag och Elliot (Foto: Emma Ewardson)


- Jag och Elliot (Foto: Emma Edwardson)


Jag vill samtidigt passa på att säga att det är copyright på samtliga bilder på denna sida/blogg, bilder får ej kopieras utan tillstånd av mig/fotografen av bilden.

Tävling SFRK

Idag var det tävling på Färsta för mig och Elliot! Msv B:4 var klassen idag. Elliot var fin och taggad på framridningen, minst lika taggad inne på banan var han också ;) Det började rätt bra, sedan i galoppen var han suuuperpigg xD Det är ju snett igenom i mellangalopp, sedan ska man fortsätta i förvänd galopp, en bit på långsidan och genom hörnet, till halva kortsidan där det är ett byte till rättvänd galopp. Han missuppfattade mig lite i hörnet och gjorde ett byte där ist för 5 typ 10 meter längre fram xP så då missade vi ju det bytet, dom det dessutom var koffecient på, där man får x2 poängen, så då fick vi 0:a där. Det vart även en miss i ett till byte, han skyggade för en av domartransporterna, precis innan bytet, så då vart det lite tok där med xD även det var det koffecient på, x2 :P Men annars var det inga större missar... :) lite smågrejjer var det bara ;P Vi fick 56 något i procent. Jag är nöjd med hästen, han kändes bra/fin :)
Emma var snäll och fotade på mig och Elliot :D:D Här kommer lite bilder från dagen:

-Travar på banan innan start


-Travar även här innan start


-Mellantrav


- Mellantrav


- Är på väg ut ur vänster sluta


- Upptag från ökad galopp

Fotograf av bilderna ovan: Emma Ewardson


- Lägger upp en bild på Emma och Martina som jag fotade idag, när dom skrittade ut från banan :)


Imorgon är det FEI:s inledande program för juniorer som gäller för mig och Elliot! :D
Ha det gött! Kramisar //Denise

Dåligt med inlägg

Nu har det varit dåligt med inlägg här på bloggen, det har varit mycket att göra här coh så har det framför allt varit så himla fint väder! Man har inte kunnat suttit inne framför datorn när det är sånt här kanonväder! typ 30 grader i skuggan och strålande sol i en veckas tid! :D Underbart! :D Det har blivit mycket bad i Ljungan, vid våran stuga. Där är det omkring 20 grader varmt, mycket härligt! :) Moster Åsa är här på semester med hennes häst Manne. Dem kom i förrgår natt, alltså onsdag natt, natten mot torsdag.
Nu är det Gatufesten här i stan, jag har varit där 2 dagar, onsdag och torsdag. Det har varit väldigt roligt, man träffar så mycket folk man känner och så! :D I onsdags var det Agnes Carlsson som uppträdde, i torsdags var det Erik Hassle och EMD som jag kollade på :)
Här idag var jag och tränade med Elliot på SRK, han var mycket fin :) Nu ikväll åkte jag och pappa in med hans nya Corvette, den var jätterolig att åka i, 4 avgasrör och en j*vla motor! :D Riktigt bra fart i den ska jag säga! ;D Vi körde runt lite i stan och kollade, vi åkte också till hamnen och kikade förbi Lasse och Maria på deras finfina, stoooora båt! :D
Nej nu är jag jättetrött, måste nog gå och lägga mig snart.... :P
God natt! Kram Denise

RSS 2.0