29/5

Oj, nu var det några dagar sedan jag skrev något här..... Det har varit mycket i skolan den senaste tiden, men nu är det äntligen över med alla prov och inlämningar! :) Det känns grymt skönt med sommarlov nu kan jag säga! Nu börjar vi planera inför SM:et, som är om knappt 2 veckor, det ska bli jättekul! :D För er som undrar så ska jag och Elliot vara med på Junior SM 2009 i dressyr, som är i Eskilstuna nästnästa vecka :)
Nu ska jag ut och rida i skogen i det superhrliga vädret! Strålande sol och varmt, det märks att det börjar bli "riktig" sommar nu! (hoppas jag på i varje fall! man vet aldrig med vädret hihi!)
Ha det bra!!! Sommarhälsningar från Denise



Nu fick jag förresten höra av mamma att Emmas (Edwardsson) mamma hade ringt till henne idag och sa att Emma kunde följa med oss på SM:et!! :D Jätteroligt :D :D Vi har planerat att åka ner dit på tors.förmiddag och sedan får vi väl se hur länge vi blir kvar :)

2 lektioner

Idag hade vi bara 2 lektioner, skönt :) Först hade vi idrott, sprang Statiol, ca 5 km. Det var lite köttigt pga. värmen.. ;P Fick typ 30 min elr nåt sånt, sprang inte så mkt xD Sedan var det SO-prov, Samhällsekonomi. Det gick väl rätt bra, skrev i varje fall 6 papper... :P Efter det var det lunch och vi (jag, Becca, Fanny, Linn och Peter) sprang runt hela skolan femtioelva varv innan vi fick veta om vi hade "estet-timme" eller håltimme. Vi fick välja om vi ville ha hål eller gå ner på teknik om vi hade något kvar. Hm, vänta nu, har jag något kvar? Nej!! Har jag någon lektion efter det? Nej!! då var det bara en sak: åka hem!! :'D  Dessvärre blir det plugg nu, Svenska, det handlar något om författare. Finväder är det också, så nu blir det bikini ON och läsa på svenskan som gäller! 8-)
Sedan ska jag ta Moppebilen in till stan och shoppa lite :) Skojjigt ;)
See you!! kram/Denise

Tjugofemte maj

Skola idag :/ himla skönt att det är bara ca. 1 vecka kvar tills betygen är satta och lite mer än 2 veckor så är hela grundskolan över! Jag kan inte fatta att det är sant! Man får ta vara på tiden väl som är kvar i 9:an, sedan kommer man inte gå i klassen längre.. 9B är ändå 9B! :')
Nu planerar jag inför SM:et som börjar närma sig med stormsteg! det är snart bara 2 veckor kvar tills det bär av ner till Eskilstuna om attt går som det ska dvs. Nu när jag kom hem efter skolan och kollade mailen hade jag fått en bekräftelse att min anmälan hade kommit in :) Längtar sjukt mycket till SM:et ska jag säga! Mamma hade pratat med Issa's mamma igår om att vi eventuellt kunde få låna deras juniorkür till SM:et, eftersom vi inte har någon egen. Jättesnällt av dom :D Det är ju lite väl kort om tid nu till att komponera ihop en egen kür liksom... Men den kommer endast komma till användning om vi går till A-final. Det är väldigt väldigt hård konkurrens där nere, och så är jag nog en av dem yngsta på J.SM. Man får helt enkelt ta det mer som en helt vanlig tävling och göra sitt bästa, eftersom vi inte varit igång så länge efter Elliots skada heller. Men det är nog bra att ha med sig kür, ut i fall att den skulle behöva komma till användning. :)
Elliot känns i varje fall väldigt bra nu, det känns som om han har kommit tillbaka till sin "gamla form" som han hade innan skadan, det känns bra :)
Nu börjar sommaren ta fart verkar det som! Idag har det varit kanonväder hela dagen, soligt och varmt, det gillar vi! 8-D
Oj vilket långt inlägg det vart nu då xD haha
Ha det gött! kramkram// Denise

Bilden är på min fina hund Charlie :) Han är nyklippt på bilden, han är en Golden Retriever ;) hehe sötkillen! =)

Lärorikt

Igår var jag på SRK nationella ponnydressyrtävlingar hela dagen ;) Kul med rätt ansträngande, jag satt och skrev protokoll åt domaren under hela dagen, först hos domare H och sedan hos domare C. Det var omkring 45-50 starter, mellan 8.30 och 16.30. Klasserna var La:P0, FEI:s lagtävlansprogram för ponnyryttare och FEI:s individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare. Det var mycket lärorikt att sitta med och skriva =) Jag körde förresten ut min moppebil bort till SRK (mamma åkte med mig, eftersom jag är lite ovan och det är ganska långt, ca 2,5 mil). Det gick över förväntan bra om jag ska vara ärlig ;) Det gick dessutom på ca 35 minuter hemifrån oss till SRK, och det tar kanske 25 minuter med bil. Så det gick rätt fort att ta sig dit ändå måste jag säga =) När jag kom hem vid 18-tiden höll jag på att somna! Men då gick jag ut till stallet och blev genast mycket piggare när man kom ut i friskluften, eftersom jag satt i ridhuset hela dagen, så fick man dåligt med friskluft.
Jag red bort till Hemmanet med Elin och Lillan, Elliot var mycket fin! :D Vi tog en lugn skritt- och travtur. :)
I Lördags anmälde jag förresten mig och Elliot på Junior-SM 2009, som är i Eskilstuna om ca 2 veckor ;)
Nej nu ska jag köra till skolan! Kram/ Denise

Moppebil

Idag körde jag moppebilen till skolan :) Brorsan fick åka med dit ;) Det gick bra att köra tycker jag =) Nu ska jag och mamma till stan och shoppa lite hästgrejjer osv :D Bla. till Grafströms mm...... Jag vill ha ett sånt här pannband (silver)!!

Ett Swarovskipannband med 4 rader swarovskistenar.... hehe, dom kostar dock en hel del, så jag tror inte jag kommer att köpa ett sånt, men man kan ju alltid drömma ;)

Ha det gött! //Denise

Elliot

Elliot fick vara dagens rubrik :)
Igår kväll tränade jag honom, han var duktig! :D Tyvärr hann jag inte lägga ut några bilder igår, men bättre sent än aldrig som man brukar säga ;) Vi red igenom alla delar i http://web.telia.com/~u85907774/dressyr/program/FEIlagJun09.html
Han gjorde riktigt fina galoppslutor, allra helst högerslutorna. Han var väldigt pigg och tyckte det var roligt att träna ute! :D
Mamma fotade lite från hästryggen (hon red Frosty) under tiden jag tränade ;) Hon fick faktiskt en del bra kort, dock hade hon bara lilla digitalkameran, så det vart ingen höjdarkvalité på bilderna dock.. ;)
Idag ska vi in till SRK och träna för Gunilla :)
Haha, förresten så höll jag på att dö av skratt av Tobbes fråga igår: "Visst kommer juni efter maj?"
Bilder från träningen igår:

Mellantrav


Travar av honom


Trav

Sol!

Härlig dag idag :D Tog en rejäl sovmorgon sedan åkte jag till Louise och hämtade henne. Vi solade hela eftermiddagen, härligt!! :D Mamma, pappa och bror kom hem här ikväll och Isak visade upp sin vinst som han vunnit på Grönan (dom har varit i Stockholm hela helgen). Han hade vunnit 2 kg Center-choklad när han spelade på chokladhjul! :D Han var snäll och gav mig en rulle ;) Gott var det :) Nu håller Detroit på och spelar mot Chicago, ska väl upp och fortsätta se på matchen ;)
Skola imorn då :/ som tur går man bara 3 dagar denna vecka, sedan är det ledigt tors och fredag..... :D

Malin 16 år

Idag fyller Malin 16 år! Grattis till henne :D <3 Jag åkte hem till henne här ikväll för att gratta henne =) Jag och Felicia (och Malins släkt var där) Vi hade det trevligt :) Malins mormor hade förresten bakat jättegod marängtårta med hallon och blåbär, mums :) Nu har jag kollat på Eurovision, jätteroligt att Norge vann! :D haha, det var ju inte ens spännande på röstningen :P Det var ju ännu roligare att dom har Nationaldag idag söndag (17 maj) och att det vart avgjort några minuter efter 12 på natten, så det var ju doms Nationaldag ;) haha
Nu håller jag på att somna framför datan, så natti natti!

Varmt

Idag har det varit en varm och fin dag :) Me like :) Härligt att köra moppe då =) I natt sov Felicia över hos mej, vi vart uppe rätt sent (som vanligt xD) och var då trött på morgonen hahaha x) man får skylle sig själv helt enkelt.. Red ut Elliot här i eftermiddag, han var finfin :) Idag fick jag hem mitt moppekort i brevlådan, skönt att ha allt klart nu =)

Onsdag den trettonde

Idag har det varit en helt vanlig dag :) Var i skolan, relativt lugnt där idag =) Sedan fick jag skjuts av Issa hem, snällt av henne =) <3 Sedan här ikväll åkte jag och mamma med Elliot och tränade, han skötte sig bra :) Vi tränade bla. galoppslutor som är i FEI Lagtävlans-programmet. Svår väg det där, byte när man vänder över banan, sedan galopperar man typ 10 meter på långsidan, sedan ska man göra en galoppsluta in till medellinjen..... haha, nej nu vart min förklaring bara snurrig känner jag, det är nog lättare för er att kolla här: http://web.telia.com/~u85907774/dressyr/program/FEIlagJun09.html
Mamma fotade nån bild i ridhuset, precis då vi började trava igång, så därav den framåtlutade sitsen, jag rider lätt och är på väg upp ur sadeln xD haha ^^ Men jag gillade Elliot på något sätt ändå ;) Tyck vad ni vill :P Mörkt ridhus = mörk bild x)


Tog ett litet kort på lillkillen innan träningen också ;) (För er som undrar vad det är för vit ruta på täcket så är det tryckt Norrvidden, min sponsor)

Träning!

Idag var jag och mamma med Elliot och tränade för Gunilla på SRK :) Elliot var kanonfin! :D Vi red skolor, byten osv.... I slutet av träningen när jag precis gjort galoppfattning så sa Gunilla: "Gör en serie" (galoppombyten i serie, tex. i vart 3:e språng) Och jag svarade: "Vaaaa!!??", jag trodde jag hade hört fel...  Gunilla skrattade då xD Hon ba: "Jaa, gör en serie på diagonalen" Jag sa: " Men, jag har inte gjort en serie förut", men jag gjorde en i varje fall, i vart 3:e språng, men sista bytet vart i vart 2:a xD vi gjorde 5 byten i serien. Vi gjorde en till serie direkt efter den första, och där vart det samma sak, det sista bytet gjorde vi av misstag i vart 2:a ;) Men som sagt, jag har aldrig gjort en serie någon gång, det låter kanske lite efterblivet då man har en häst som gör serier/byten i varje, men vi har lagt all krut på träningarna att rida Msv B, dvs. vanliga enstaka byten.... =) Men nu börjar vi väl så smått träna lite seriebyten, det är roligt :D Elliot är lite svår att göra serier på, då han hans galoppsprång går rätt fort, så det kan vara svårt att räkna antal språng, men man lär väl sig det =) Han är väldigt van vid att göra serier, så det är inga problem, det är bara ryttaren som måste lära sig hihi ;)
Nej nu ska jag plugga in FEI:s lagtävlansprogram för juniorer, jag ska rida igenom det imorgon hade jag tänkt, eftersom vi ska rida det på tävlingen i Ås, som är nästa helg :) Dom hade tydligen gjort om Lagtävlansprogrammet för i år, så det är nytt program att lära sig....
Ha det! //Denise

Födelsedag och moppekort

Idag fyller jag år :) Jag fick presenter och fika på sängen av min mor och bror i morse ;P Fick lite olika presenter :) På skolan idag hände inget speciellt, fick många gratulationer osv. Tack så mycket :) Tack förresten alla som gratulerat mig på facebook, bilddagboken, msn och sms :D <3
På skolan kom jag på att jag glömde plånboken hemma (händer dock inte speciellt ofta), och då hade jag ju inte med mig en enda krona och inget busskort heller, KUL! Men Issa kom och räddade mig, så jag fick låna hennes busskort, mycket snällt av henne :) <3 Jag tog bussen in till stan direkt efter skolan för att skriva upp på moppekörkortet, teoriprov. Det var jättelätt prov, så jag klarade det :D Skönt att ha det över, på 15-årsdagen och allt ;D Men nu tar det väl någon vecka innan jag har det i handen elr vad man ska säga ;) Längtar tills det kommer så man får ut och köra med moppen/moppebilen :):)
Här ikväll red jag på Elliot, han var mycket mjuk och fin, men lite spänd emellanåt. Mattes lilla duktiga häst =)
Nu ska jag snart se på Ballar av stål! haha ;)
Ha det gött! kram Denise <3

Lång dag

Det har varit en lång dag idag......
Det har varit väldigt fint väder idag :) Soligt hela dagen, men lite blåsigt. Pappa hissade flaggan i morse, eftersom vi firade min födelsedag(15-årsdag) idag med släkten. Farmor, "farfar", morbror, moster, faster, farbror och kusiner kom idag för att äta lite tårta osv. Mycket enkel bjudning var det, tårta och kakor typ xD Schwartzwaldstårta (eller hur det nu stavas) och prinsesstårta, gott =) Jag fick fina presenter, bla. pengar, parfym, kläder, ett fint Timrå IK-glas där det stog ingraverat: Erixon 3 och hans autograf på =) Det är timråspelaren Sebastian Erixon som har spelarnummer 3, han är en av mina favoritpspelare. :P Jag har en Timråtröja där det står Erixon 3 på ryggan också xD haha Nu har jag två Timrå-glas med ingraverade spelares autigrafer, Erixon som jag fick idag och Magnus Pääjärvi-Svensson (som jag fick för några veckor sedan) Jag fick båda glasen av morfar och mormor, snällt av dom :):) Morfar och mormor är just nu i Italien, så jag fick presenter av dom för några veckor som sagt, bla. Pääjärvi-glaset. Men fick Erixon-glaset idag, hemfraktat av tillverkaren (som bor i Timrå) till dörren ;D det var roligt :D:D
Nej nu ska jag sova, imorn fyller jag 15 och då ska jag in till City (trafikskola) och skriva upp Teoriprovet för EU-moped :) Hoppas jag klarar det ;D uppkörningen är redan klar, så om jag klarar teoriprovet imorn (som jag gör förhoppningsvis!) så skickar vi in det till nåt ställe som jag inte vet vad det heter, och sedan kommer kortet efter typ 1 vecka ;D om 1 timme och 53 min. är jag 15 pannor ;D haha
Nej nu ska jag sova så jag orkar upp till skolan imorn hihi ;)
God natt! //Denise

Träning idag med

Idag åkte jag och mamma med Elliot till SRK och tränade igen ;) Jag red honom i början av passet, sedan red Gunilla honom eftersom jag är sjuk. Han var väldigt fin :) När Gunilla red honom gjorde han fina byten i varje, piaff, galoppiruetter mm. :)
Mamma fotade lite på mig och Elliot :) Bilder nedan:

Skrittar

Travar igång

Travar

Travar

Träning

Kom precis hem från SRK, tränade Elliot lite själv i ridhuset ;) Provade mina nya jodphurs och stövelskaft :D Dom var bra, får hålla till godo med dom tills mina nya läderridstövlar kommer... =) Han var fin, lite småstel i början, eftersom jag inte ridit honom på två dagar nu. Men sedan när han kom igång, efter ca 20 min. var han superfin :D Tränade att han skulle lyssna på mej hela tiden och inte galoppera lite i den takt och det tempo han vill ;) han vill gärna bestämma lite nu när han inte är riktigt igång, han behöver stärkas lite mer. ;) Men idag tycker jag att jag fick riktigt bra koll på honom, jag samlade galoppen, så han galopperade väldigt samlat, och sedan fick han galppera normalt igen elr vad man ska säga ;) Jag brukar göra så ibland för att stämma av lite, och visa att det är jag som bestämmer hur fort det ska gå och vilket tempo det ska vara, inte han ;) Han lyssnade väldigt bra idag och var jättefin helt enkelt :D Jag gjorde även lite byten i slutet av passet, dom gjorde han så fint så :) Jag hade en duktig häst idag (som han oftast är också :)) Det är bara ibland han kan hitta på lite bus och få sina egna små idéer hihi ;)
Nu har jag åkt på nån förkyldning, hoppas den inte utvecklas ännu mer, så man får feber eller så.. Nu har jag så himla ont i halsen och är snorig! :/
Imorgon är det träning på SRK igen, då ska vi träna för Gunilla :):)
Nu ska jag gå upp och kolla om det är något bra på TV tror jag!
//Denise :)

Avslutningsfoto 09

Idag var det fotodag på skolan, alla 9:or blev fotograferade av en fotograf :) Jag sprang runt där med min kamera och fotade på mina kompisar/klasskompisar. Alla var så roligt utklädda, allt från lodisar, till miljonärer, till bratz, till bandmän, ja ni fattar ;) Kul som satan var det i varje fall :D
Bilden nedan är på hela min klass, 9B :) (jag längst till vänster, med tävlingskläder) :P

Trött

Nu håller jag på att somna framför datorn tror jag..... inte bra!
Jag har precis blivit klar med ett protokoll som jag renskrivit in på datorn. Det var visserligen inte mitt arbete egentligen, men jag tyckte så synd om min kära mor som skulle få sitta och skriva in det.. Hon skriver inte direkt fort på datorn om man säger så. :P Så jag sa att jag kunde göra det, det var ett rätt långt protokoll från något möte där hon hade varit sekreterare.
Mamma satt här och läste upp allt som skulle renskrivas och jag skrev in det på datorn så fort det bara gick hihi ;)
Nu är det sova som gäller, så man orkar ta sig upp imorn bitti och fixa inför fotograferingen av avslutningsfotot. Det ska bli skoj att se alla nior utklädda :D Jag har bestämt mig för att vara ryttare, ska nog ta med mig tävlingskavajen, hjälmen, handskar och ridspö. :P haha, det kommer nog se rätt sjukt ut men men ;D

God natt!
//Denise

Varierande

Skola idag då, hände väl inget speciellt, jo, vi kollade på film på Svenskan. Vi i klassen har delats in i mindre grupper och spelat in filmer. Jag, Becca, Chrille och Anton spelade in två mindre filmer, dom vart mycket roliga haha x)
Sedan efter skolan kom mamma och hämtade mej på skolan och vi åkte först till en hästsportsbutik, vid namn Grafströms. Den ligger i Bergsåker, mycket bra liten butik det :D Jag måttbeställde nya läderridstövlar av sorten Cavallo Winner plus :) Efter det stack vi in till stan och shoppade ;) vi var bla. på Moyo och köpte en present till min brorsa xP
Nu har man precis kommit in från stallet, hade kvällsjouren (intag av hästarna). Det spöregnade, men nu börjar det bli bättre väder :) Tycker vädret varierat kraftigt dom senaste dagarna, jättefint på morgonen, regn på eftermiddagen/kvällen, och sedan fint igen senare på kvällen. Nej nu blir det plugga som gäller för min del.....
Beställde denna läderridstövel idag :)
Här är stöveln som jag beställde idag :)


Jobbigt

Nu har man pluggat hela kvällen :/ konstigt nog, hur mkt man än pluggar finns det ändå massor att göra ändå, det är ett evighetsgöra det här med skolan :S
Var iaf ut med Elliot och gick en sväng idag :) härligt, här ikväll har det varit strålande sol :):) det är dock synd att man inte kunnat njuta av det, utan suttit inne och pluggat :/ ajja, snart är det sommarlov typ bara en månad kvar :D:D

avslutningsfoto

I morse hade vi i klass 9B en diskussion om vilket tema vi ska ha på 9:ornas avslutningsfoto..... det kom fram alla möjliga förslag på teman, som tex. Pirater, Emosar, frukter, 25 år senare mm...... alla tyckte olika, of course ;) men till slut blev det "omröstning" och det vart temat "25 år senare". Hoppas alla tar det lite seriöst och klär ut sej lite iaf..
haha, jag tror jag ska ha på mej nån ridhjälm och typ nåt ridspö elr nåt xD har inte riktigt bestämt mej ännu, men det lutar väl åt det I think ;) jag tycker Linns, Fannys, Issas och Andreas idéer var klart bäst! haha x) dom typ va tiggare, miljonär, tjuv och polis ;P
Det ska bli ett sant nöje att se alla, i våran klass, och alla på skolan utklädda ;D

Jippie!!

Nu när jag kom hem, efter att ha gått i spöregnet i typ 30 min. fick jag ett brev från SvRF, äntligen har min Licens 2009 kommit!! det tog typ 5000 år för den att komma, men som sagt, nu har jag den :P Sedan fick jag även ett Grattiskort idag :D av Mc Donald´s visserligen, men det behöver vi ju inte prata om...... *host* jag tänkte på det, jag tror man aldrig kan bli för gammal för att få hem sånnadär Ronald Mc Donald-Grattiskort.... dock äter jag typ aldrig på donken, så om nån vill ha en gratis Happy Meal, säg till ;)

Men guud vad intressant detta inlägg vart känner jag.... hm.. eller inte! x)

Välkommen till min nya blogg!

Ja, det här är min blogg som ni förmodligen redan förstått då ;P
Nån som har några smarta tips på vad man ska lägga ut/skriva om osv, kommentera gärna, eller skicka ett mejl :P [email protected]

Ha det gött!
Denise

RSS 2.0